Ostružinový džem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 250 g Cukr želírovací
  • 500 g Ostružiny
  • 0.5 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 špetka Hřebíček mletý
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 119 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 1 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 82.4 mg
  • Vláknina 5378.8 mg
  • Vitamín A 5378.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.8 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Přebrané ostružiny omyjeme a necháme okapat. Lehce je rozmělníme s hřebíčkem, skořicí, cukrem a citronovou šťávou. Vložíme do hrnce a za stálého míchání uvedeme do varu, zmírníme teplotu a vaříme asi 10 minut.

  • 2

    Horkým džemem naplníme čisté sklenice a ihned je dobře uzavřeme.

Komentáře k receptu