Řezy s jahodami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 80 g Máslo čerstvé
  • 90 g Čokoláda hořká
  • 100 g Jahody zahradní
  • 60 g Cukr krupice
  • 30 g Mandle
  • 30 g Kakao
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 10 g Cukr skořicový
  • 150 g Jahody zahradní
  • 20 g Cukr moučkový
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Máta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 338 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 31 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 99 mg
  • Draslík 209.8 mg
  • Vláknina 5418.3 mg
  • Vitamín A 5418.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.5 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Formu vyložíme pečicím papírem. Ve vodní lázni rozehřejeme za stálého míchání máslo a čokoládu. Směs necháme trochu vychladnout.

  • 2

    Propasírujeme přes síto 85 g jahod. Žloutky a cukr utřeme v míse tak, aby vznikla světlá a krémová hmota, přimícháme mandle, kakao, rozpuštěnou čokoládu a propasírované jahody.

  • 3

    Z bílků ušleháme hustý sníh, do směsi přimícháme nejprve malou část sněhu, aby hmota poněkud zřídla, poté zlehka vmícháme zbývající sníh. Vzniklou směs přelijeme do připravené formy a pečeme asi 25 minut, dokud těsto trochu nevzejde a neztuhne. Hotový koláč necháme hodinu chladnout.

  • 4

    Nakonec připravíme polevu. Rozmačkáme jahody, přidáme cukr. Koláč uvolníme z formy, pocukrujeme, podáváme je s polevou ozdobené lístky máty a jahodami.

Komentáře k receptu