Britský smetanový dezert
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 410 kcal
 - Sacharidy 25 g
 - Tuky 31 g
 - Sodík 14 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 255.1 mg
 - Draslík 72.8 mg
 - Vláknina 2493 mg
 - Vitamín A 2493 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.8 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vaječný krém si připravíme tak, že do hrnce nalijeme 1 litr smetany a dáme ohřát na sporák. V misce rozšleháme žloutky, celá vejce a cukr.
 - 
                                2
Když smetana dosáhne bodu varu, hrnec sundáme ze sporáku a za stálého míchání přidáváme vaječnou směs.
 - 
                                3
Hrnec postavíme znovu na sporák a za stálého míchání necháme zhoustnout.
 - 
                                4
Připravíme si větší skleněnou mísu, směs z hrnce do ní vlijeme, přidáme vanilkový cukr a vše promícháme. Mísu zakryjeme a necháme vychladnout.
 - 
                                5
Vždy dva piškoty k sobě slepujeme jahodovým džemem a klademe na dno větší mísy. Na piškoty nalijeme mandlový likér a necháme vsáknout do piškotů. Na piškoty vrstvíme jahody a maliny a vše přelijeme zchladlým smetanovým krémem. Poté mísu zakryjeme a vložíme na 60 minut do chladničky.
 - 
                                6
500 ml šlehačky ušleháme, z chladničky vyndáme ztuhlý dezert a zdobíme ho ušlehanou šlehačkou. Povrch posypeme najemno nasekanými mandlemi.