Jahody s vínem a ricottou

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Jahody zahradní
  • 125 g Mandle plátky
  • 200 g Ricotta
  • 0.25 l Víno Marsala
  • 2 polévková lžíce Med včelí
  • 2 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 369 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 3 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 194.4 mg
  • Vláknina 4540 mg
  • Vitamín A 4540 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 66.2 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mandlové lupínky opekáme dozlatova v troubě předehřáté na 190°C asi 6-8 minut.

  • 2

    Jahody bez stopek, moučkový cukr a bílé sicilské víno marsala v misce smícháme, přikryjeme fólií a jednu hodinu necháme v chladničce.

  • 3

    Dohladka vyšleháme nízkotučnou ricottu s medem.

  • 4

    K odleželým jahodám přidáme kopeček šlehané ricotty a posypeme opečenými mandlovými plátky.

Komentáře k receptu