Zapečené jahody s rebarborou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Cukr krupice
  • 20 g Cukr vanilka
  • 120 g Mouka pšeničná hrubá
  • 100 g Máslo jihočeské
  • 1 kg Jahody zahradní
  • 1 kg Reveň (Rebarbora)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 489 kcal
  • Sacharidy 70 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 13 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 48 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1102.8 mg
  • Vláknina 19000 mg
  • Vitamín A 19000 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 167 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jahody očistíme, umyjeme, necháme odkapat, rozkrojíme na půlky, rebarboru nakrájíme na kostky, smícháme, posypeme vanilkovým cukrem, naskládáme do pečicí formy a hustě posypeme drobenkou. Pečicí formu vložíme do teplé trouby, pečeme 30 minut.

  • 2

    Drobenka: měkké máslo vložíme do mísy, přidáme cukr, mouku a rukou zpracujeme tak, aby hmota byla drobivá.

  • 3

    Zapečené ovoce krájíme na úhledné porce, které klademe na talíř.

Komentáře k receptu