Kompot z rebarbory pečený v troubě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 24 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 1 mg
 - Bílkoviny 0 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 66.8 mg
 - Vláknina 1905.8 mg
 - Vitamín A 1905.8 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.2 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Předehřejeme troubu na 200 °C. Řapíky rebarbory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na 4cm kousky. Svaříme cukr s vodou. Nakrájenou rebarboru naskládáme do pekáčku, posypeme čerstvými malinami (můžeme použít i mražené), zalijeme cukrovou vodou, překryjeme alobalem a pečeme 30-35 minut uprostřed trouby při 180 °C. Kompot podáváme horký nebo vlažný. Jinak ihned plníme do sterilizovaných nebo horkou vodou vypláchnutých sklenic a pořádně uzavřeme.