Povidla z čerstvých moruší

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 20

Suroviny

  • 2 l Moruše
  • 1 kg Cukr krystal
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 237 kcal
  • Sacharidy 60 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 11 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 60 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 195 mg
  • Vláknina 3400 mg
  • Vitamín A 3400 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 36.4 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zralé moruše přebereme, očistíme, omyjeme a prolisujeme. Kaši přemístíme do kastrolu a povaříme. Odstavíme, přisypeme cukr a za občasného promíchání jej necháme rozpustit při pokojové teplotě.

  • 2

    Poté po částech vaříme do zhoustnutí a ihned rozdělíme do sklenic. Po vychladnutí zavíčkujeme a uložíme na temném a suchém místě.

Komentáře k receptu