Trhanec z brambor s borůvkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 668 kcal
 - Sacharidy 88 g
 - Tuky 31 g
 - Sodík 88 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 88 g
 - Cholesterol 222.6 mg
 - Draslík 893.7 mg
 - Vláknina 17075 mg
 - Vitamín A 17075 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 22.8 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 41.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Borůvky z kompotu slijeme a necháme v cedníku okapat.
 - 
                                2
Brambory omyjeme, ve slupce uvaříme doměkka, horké oloupeme, nakrájíme a propasírujeme na kaši. Do vychladlých propasírovaných brambor přimícháme žloutky, podle chuti směs osolíme a pak přidáváme mouku, až vzniknou hrudky.
 - 
                                3
V pánvi rozehřejeme máslo, těsto na něj rozprostřeme a vařečkou nebo vidličkou ho roztrháme na kousky, které po obou stranách opečeme.
 - 
                                4
Trhanec podáváme teplý s borůvkami.