Borůvkový chlebíček z třeného těsta

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 250 g Mouka polohrubá
  • 150 g Hera
  • 150 g Cukr krystal
  • 2 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1.5 dl Kompot borůvkový
  • 2 polévková lžíce Solamyl
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 4 polévková lžíce Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 516 kcal
  • Sacharidy 66 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 63 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 65 g
  • Cholesterol 127.1 mg
  • Draslík 160.9 mg
  • Vláknina 4162.7 mg
  • Vitamín A 4162.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.3 mg
  • Vitamín E 5.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse ušleháme Heru s krystalovým a vanikovým cukrem do pěny, pak přimícháme vajíčko. Mouku smícháme s kypřícím práškem a přidáme ji do mísy k pěně. Přilijeme mléko a vypracujeme těsto.

  • 2

    Zapékací formu vymažeme máslem a polovinu těsta do ní rovnoměrně rozložíme. Zbylé těsto smícháme s kompotem včetně šťávy, se Solamylem a pak rozprostřeme na světlé těsto ve formě. Vidličkou těsto "protáhneme", aby vzniklo mramorování.

  • 3

    Formu s těstem dáme do trouby předehřáté na 175 stupňů a pečeme přibližně 45 až 50 minut.

  • 4

    Upečený chlebíček necháme ve formě chvíli chladnout, pak opatrně vyklopíme, přikryjeme utěrkou a necháme zcela vychladnout.

Komentáře k receptu