Salát z pomerančů a jahod
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 343 kcal
 - Sacharidy 56 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 5 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 55 g
 - Cholesterol 34.4 mg
 - Draslík 785.3 mg
 - Vláknina 19577 mg
 - Vitamín A 19577 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 232 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z pomerančů oloupeme kůru, odstraníme bílou kůži a rozebereme je na dílky. Jednotlivé dílky oloupeme. Šťávu, která se uvolní při loupání, zachytíme do misky. Omyjeme jahody a pokrájíme je na poloviny.
 - 
                                2
Na talířky do vějíře naskládáme dílky pomeranče a jahod.
 - 
                                3
V misce si smícháme rum se šťávou vymačkanou z poloviny citronu a zachycenou pomerančovou šťávou a vložíme cukr. Promícháme, aby se cukr úplně rozpustil a zakapeme šťávou ovoce. Necháme 4 hodiny vychladit. Před podáváním posypeme ovoce nasekanými mátovými lístky.
 - 
                                4
Ušleháme v misce do tuha smetanu s vanilkovým cukrem a dochutíme ji pomerančovým likérem. Podáváme odděleně od salátu.