Borůvkové muffiny pro alergiky na vejce a ořechy
Suroviny
- 100 g Borůvky
 - 55 g Máslo čerstvé
 - 225 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 55 g Cukr moučkový
 - 150 ml Mléko polotučné
 - 2 kávová lžička Citronová šťáva
 - 0.5 kávová lžička Tresť vanilková
 - 1 špetka Sůl
 - 3 polévková lžíce Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Skořice mletá
 - 1 polévková lžíce Kypřicí prášek do pečiva
 - 1 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 270 kcal
 - Sacharidy 43 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 40 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 13.5 mg
 - Draslík 99.9 mg
 - Vláknina 3561.2 mg
 - Vitamín A 3561.2 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.1 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na plech položíme 6 košíčků na muffiny nebo použijeme speciální plech přímo s košíčky. Vymažeme formičky máslem, které odebereme z množství určeného na těsto. Předehřejeme si troubu na 200 °C.
 - 
                                2
V pekáčku rozehřejeme máslo, odstavíme z plotny a necháme vychladnout.
 - 
                                3
V misce smícháme mouku, sůl a kypřicí prášek. Přidáme cukr, dvě lžíce cukru necháme stranou na posypání upečených muffinů.
 - 
                                4
Uprostřed moučné směsi vytvoříme důlek, do kterého vlijeme mléko, citronovou šťávu, vanilkový extrakt. Bramborový škrob rozmícháme ve vodě a přidáme do těsta. Promícháme a vsypeme do těsta omyté borůvky.
 - 
                                5
Těsto vložíme do vymazaných košíčků na muffiny. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 200 °C celkem 20 minut, dokud muffiny nevyběhnou a nezískají nazlátlou barvu.
 - 
                                6
Necháme trochu vychladnout, vyklopíme z košíčků a vlažné podáváme posypané moučkovým cukrem a skořicí.