Šlehačka s ovocem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 342 kcal
 - Sacharidy 37 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 9 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 34 g
 - Cholesterol 68.8 mg
 - Draslík 107.7 mg
 - Vláknina 4250 mg
 - Vitamín A 4250 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 39.6 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Smetanu v kastrůlku povaříme s vanilkovým cukrem a vanilkovým luskem. Mírně vychladlou smetanu potom vložíme do lednice, kde ji necháme celou noc.
 - 
                                2
Jahody scedíme, necháme okapat. Odložíme si stranou 3 dl kompotové šťávy. Želatinu namočíme na 20 minut do studené vody. Odloženou kompotovou šťávu přivedeme k varu, přidáme nabobtnalou želatinu. Za stálého míchání povaříme až do rozpuštění želatiny. Necháme mírně vychladnout. Potom želatinu rozlijeme do vysokých sklenic, ponoříme do ní jahody a necháme v lednici dobře zatuhnout.
 - 
                                3
Vychladlou smetanu vyšleháme na tuhou šlehačku. Těsně před podáváním šlehačkou ozdobíme každý pohár.