Gruzínské skopové klobásky kupaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Skopová plec
  • 100 g Vepřová střeva tenká
  • 600 g Chléb pšeničný (bílý)
  • 200 ml Brusinky
  • 150 ml Hořčice
  • 150 ml Kečup ostrý
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
  • 0.5 kávová lžička Skořice mletá
  • 2 ks Cibule
  • 6 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1032 kcal
  • Sacharidy 119 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 1439 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 84 g
  • Cholesterol 38.5 mg
  • Draslík 269.8 mg
  • Vláknina 10876.5 mg
  • Vitamín A 10876.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.4 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Skopovou plec nahrubo umeleme a najemno nakrájíme cibuli s česnekem.

  • 2

    V míse důkladně promícháme mleté maso, cibuli a česnek se solí, pepřem, skořicí, zázvorem a brusinkami. Směsí naplníme dobře vypraná skopová nebo vepřová střívka a převážeme do tvaru podkovy.

  • 3

    Klobásy nejprve vložíme do hrnce s vařící osolenou vodou a vaříme 10 minut, ovařené kupaty potom zvolna pečeme nad řeřavým uhlím.

  • 4

    Opečené klobásy podáváme s bílým chlebem, hořčicí a ostrým kečupem.

  • 5

    Kupaty jsou gruzínskou národní specialitou, mají mít velmi ostrou chuť.

Komentáře k receptu