Malinový sirup s červeným vínem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 217 kcal
 - Sacharidy 43 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 3 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 43 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 165.3 mg
 - Vláknina 8724.9 mg
 - Vitamín A 8724.9 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 17.5 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maliny po menších částech na cedníku pod slabým proudem vody opereme a necháme okapat. Vložíme je do větší porcelánové mísy, vidličkou rozmačkáme, zalijeme kvalitním sladkým červeným vínem, promícháme a necháme půl hodiny odležet.
 - 
                                2
Směs propasírujeme přes jemné síto, nalijeme do kastrolu, přidáme 4 utlučené hřebíčky se skořicí a cukrem, poté uvedeme do varu. Za neustálého míchání vaříme 45 minut a pěnu, která se vytvoří na povrchu, ihned sbíráme.
 - 
                                3
Uvařený sirup přikryjeme a necháme úplně vychladnout. Do vychladlého sirupu můžeme zamíchat trochu koňaku.
 - 
                                4
Hotový vychladlý sirup plníme do lahví, které dobře uzavřeme.