Žloutková pěna Zabaione
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 300 kcal
 - Sacharidy 30 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 30 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 30 g
 - Cholesterol 740.4 mg
 - Draslík 183.9 mg
 - Vláknina 5475 mg
 - Vitamín A 5475 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 29.9 mg
 - Vitamín E 2.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Žloutky z čerstvých vajec dáme do misky, kterou postavíme do vodní lázně. Ke žloutkům přidáme cukr a víno. Na mírném ohni důkladně šleháme metličkou žloutky s cukrem až do zhoustnutí. Potom ihned odstavíme z vodní lázně.
 - 
                                2
Na talířky upravíme nakrájené ovoce, zalijeme žloutkovým krémem a dáme gratinovat do středně vyhřáté trouby na 4-5 minut. Gratinujeme jen pod horní spirálou, aby se na krému vytvořila krusta.
 - 
                                3
Hotový dezert poprášíme moučkovým cukrem a podáváme.