Domácí malinová zmrzlina
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 274 kcal
 - Sacharidy 19 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 23 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 45.8 mg
 - Draslík 202.6 mg
 - Vláknina 11567.3 mg
 - Vitamín A 11567.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 17.9 mg
 - Vitamín E 3.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maliny rozmačkáme nebo rozmixujeme, pak je prolisujeme, aby v malinovém pyré nebyla zrníčka.
 - 
                                2
Čerstvá vejce, která mají pokojovou teplotu, rozklepneme, pečlivě si oddělíme bílky a žloutky zvlášť (ty odložíme). Misku s bílky posadíme do hrnce s horkou vodou, k bílkům přisypeme cukr, přidáme citrónovou šťávu a nad parou vyšleháme tuhý sníh (šleháme přibližně 7-10 minut. Poté mísu sundáme z hrnce a dále sníh šleháme do vychladnutí. V míse vyšleháme smetanu s 1 lžicí cukru an tuhou šlehačku.
 - 
                                3
Do sněhu přimícháme malinové pyré, likér a šlehačku. Hotový malinový krém dáme do ozdobné hlubší mísy, zakryjeme ji a dáme do mrazničky minimálně 5 hodin.
 - 
                                4
Před podáváním omyjeme a osušíme maliny. V teflonové pánvi nasucho opražíme oloupané mandle.
 - 
                                5
Malinovou zmrzlinu vyklopíme na mísu, ozdobíme malinami, praženými mandlemi a podáváme.