Melounovo-jahodová mísa s mandlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 22 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 200 g Jahody zahradní
  • 30 g Švestky sušené
  • 1 ks Meloun Galia
  • 2 polévková lžíce Mandle
  • 1 polévková lžíce Ořechy vlašské
  • 2 polévková lžíce Pistácie
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 338 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 2 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 611.3 mg
  • Vláknina 15794 mg
  • Vitamín A 15794 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0.1 mg
  • Vitamín C 59.8 mg
  • Vitamín E 6.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané mandle a vlašské ořechy rozpůlíme. V rozehřáté pánvi s nepřilnavým dnem nasucho opražíme (jen 2 minuty) dorůžova mandle, vlašské ořechy a pistácie. Aby byly stejnoměrně opražené, stále je promícháváme. Sušené švestky bez pecek omyjeme, necháme je okapat a osušíme je.

  • 2

    Omytý zralý meloun Galia osušíme, rozpůlíme, zbavíme semínek, pak meloun oloupeme a nakrájíme na kostičky, které si dáme do mísy. Z omytých a osušených jahod odstraníme zelené okvětní lístky, pak jahody i švestky rozkrájíme na poloviny. Přidáme je i se všemi oříšky k melounu, lehce promícháme, rozdělíme do 2 misek a podáváme.

Komentáře k receptu