Smetanová zmrzlina s jahodovým pyré a sušenkami v čokoládě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Jahody zahradní
  • 400 g Mléko zahuštěné slazené
  • 100 g Čokoláda na vaření
  • 150 g Mascarpone
  • 50 g Sušenky vanilkové Tastino Petit Beurre
  • 400 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 957 kcal
  • Sacharidy 77 g
  • Tuky 66 g
  • Sodík 3 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 400 mg
  • Draslík 76.5 mg
  • Vláknina 5150 mg
  • Vitamín A 5150 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.4 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve si připravíme sušenky. V horké vodní lázni rozpustíme čokoládu. Sušenky nalámeme na malé kousky a zbavíme přebytečných drobečků. Kousky pak máčíme v čokoládě a rozložíme na alobal.

  • 2

    Připravíme jahodové pyré. Na to pouze očistíme jahody a rozmixujeme je. Pokud máme lehce nezralé jahody můžeme je přisladit nebo přidat trošku vody.

  • 3

    Na základ zmrzliny našleháme šlehačku, mléko a mascarpone. Vznikne velmi hustá šlehačka.

  • 4

    Pak už stačí jen zamíchat sušenky a nakonec opatrně jahodové pyré. Pokud nechceme vyloženě jahodovou zmrzlinu, mícháme velmi opatrně a jen chvilku, aby tam zůstaly takové jahodové "potůčky".

  • 5

    Nakonec směs nalijeme do litrové mísy, přikryjeme fólii a dáme zamrazit.

  • 6

    A to je vše :D úspěch téměř 100% zaručen. ;)

  • 7

    TIP: Sušenky je důležité nejprve nalámat a pak namáčet do čokolády, kdybychom je namočili vcelku a pak nalámali, tak by zvlhly a vůbec nekřupaly.

Komentáře k receptu