Jahodové lívanečky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 300 g Jahody zahradní
  • 125 g Tuk Hera jedlý
  • 120 g Mouka polohrubá
  • 20 g Droždí
  • 50 g Cukr moučkový
  • 2 ml Olej rostlinný
  • 3 ks Vaječný bílek slepičí
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1060 kcal
  • Sacharidy 84 g
  • Tuky 67 g
  • Sodík 524 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 84 g
  • Cholesterol 678 mg
  • Draslík 739.3 mg
  • Vláknina 11040 mg
  • Vitamín A 11040 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 88.2 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse utřeme Heru s moučkovým cukrem do pěny. Postupně zatíráme jeden po druhém žloutky a nakonec přidáme celé vejce.

  • 2

    Rozdrobené droždí smícháme s moukou a zlehka promícháme s pevným sněhem ušlehaným z bílků. Spojíme s připravenou pěnou a těsto necháme pod utěrkou na teplém místě kynout.

  • 3

    Do vykynutého těsta přidáme omyté, osušené, na čtvrtky nakrájené jahody (trochu jahod necháme na ozdobu).

  • 4

    Na lívanečníku na rozpáleném oleji smažíme lívanečky po obou stranách dozlatova.

  • 5

    Usmažené lívanečky ozdobíme jahodami a podáváme.

Komentáře k receptu