Švestkovo - borůvkový dezert s mandlemi a šlehačkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Švestky sušené
  • 100 g Borůvky sušené
  • 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 0.5 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Mandle
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 404 kcal
  • Sacharidy 71 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 6 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 70 g
  • Cholesterol 27.5 mg
  • Draslík 535.2 mg
  • Vláknina 14054 mg
  • Vitamín A 14054 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.4 mg
  • Vitamín E 3.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sušené švestky vypeckujeme a společně s borůvkami necháme několik hodin namáčet v 1/2l vody. Poté slijeme, po okapání vložíme do trouby a zahříváme min. 30 minut.

  • 2

    Vyjmeme, necháme vychladnout, poprášíme cukrem a na nudličky nakrájenými mandlemi. Dozdobíme kopečkem ušlehané smetany a ihned podáváme.

Komentáře k receptu