Vařený kapr se zázvorovo-švestkovou omáčkou.

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Cibule
  • 300 g Švestky
  • 3 g Česnek
  • 4 g Zázvor celý
  • 15 ml Omáčka sójová
  • 20 ml Olej chilli
  • 300 ml Vývar rybí
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Badyán
  • 2 ks Pepř černý celý
  • 1 kg Kapr obecný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 458 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 371 mg
  • Bílkoviny 50 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 165 mg
  • Draslík 1311.8 mg
  • Vláknina 13687.8 mg
  • Vitamín A 13687.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.5 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nasoleného a naporcovaného kapra vložíme spolu s cibulí, česnekem, kouskem celeru, mrkve a petržele do hrnce s vodou. Celou směs přivedeme k varu, sebereme případnou pěnu a na mírném plameni vaříme 45 minut.

  • 2

    Na chilli oleji opečeme cibulku. Jakmile cibulka zhnědne, přidáme k ní utřený česnek a nastrouhaný zázvor. Čerstvé švestky nasekáme najemno a promícháme s restovanou cibulkou, česnekem a zázvorem. Nakonec zalijeme rybím vývarem a sójovou omáčkou. Ochutíme badyánem. Celou směs přivedeme k varu a poté na mírném plameni vaříme tak dlouho, dokud omáčka nezhoustne. Jakmile je omáčka hustá, odstraníme z ní badyán, vše rozmixujeme a dle chuti osolíme, opepříme a osladíme.

  • 3

    Hotovou omáčku podáváme s vařeným kaprem.

Komentáře k receptu