Kompot z čerstvých borůvek ochucený rumem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Cukr krystal
  • 1 l Voda pitná
  • 3 kg Borůvky
  • 4 polévková lžíce Rum
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 618 kcal
  • Sacharidy 156 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 13 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 156 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 386.8 mg
  • Vláknina 24000 mg
  • Vitamín A 24000 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 48.5 mg
  • Vitamín E 2.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Borůvky přebereme, očistíme, na sítu propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Poté je rozdělíme do sklenic.

  • 2

    Cukr rozmícháme ve vodě a povaříme. Studeným nálevem přelijeme borůvky. Do každé sklenice přidáme 2 lžíce rumu a uzavřeme. Naskládáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 85°C sterilujeme 25 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uložíme na temném a studeném místě.

Komentáře k receptu