Trhanec z brambor s borůvkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Brambory
  • 125 g Máslo čerstvé
  • 200 g Mouka polohrubá
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 0.5 l Kompot borůvkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 668 kcal
  • Sacharidy 88 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 88 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 88 g
  • Cholesterol 222.6 mg
  • Draslík 893.7 mg
  • Vláknina 17075 mg
  • Vitamín A 17075 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.8 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 41.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Borůvky z kompotu slijeme a necháme v cedníku okapat.

  • 2

    Brambory omyjeme, ve slupce uvaříme doměkka, horké oloupeme, nakrájíme a propasírujeme na kaši. Do vychladlých propasírovaných brambor přimícháme žloutky, podle chuti směs osolíme a pak přidáváme mouku, až vzniknou hrudky.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme máslo, těsto na něj rozprostřeme a vařečkou nebo vidličkou ho roztrháme na kousky, které po obou stranách opečeme.

  • 4

    Trhanec podáváme teplý s borůvkami.

Komentáře k receptu