Borůvkové želé

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 400 g Cukr želírovací
  • 2 ks Citrony
  • 3 dl Voda pitná
  • 1 kg Borůvky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 217 kcal
  • Sacharidy 55 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 3 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 55 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 106 mg
  • Vláknina 6680 mg
  • Vitamín A 6680 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.1 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Borůvky pečlivě přebereme, v cedníku je důkladně propláchneme studenou vodou a malou část dáme stranou.

  • 2

    Zbylé borůvky v hrnci s vodou uvaříme doměkka a pak je i v vodou necháme překapat přes síto. Do šťávy potom přimícháme želírovací cukr v poměru 100 gramů na 1 dl, přilijeme šťávu vymačkanou z citronů, přisypeme celé borůvky, přivedeme k varu a za stálého míchání vaříme 5 minut.

  • 3

    Z hotové marmelády sebereme pěnu a směsí naplníme čisté sklenice. Zavíčkujeme je, obrátíme dnem vzhůru a necháme zcela vychladnout.

Komentáře k receptu