Jahodový šmak

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Tvaroh tučný
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 2 plátek Želatina bílá plátky
  • 0.25 l Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 hrnek Jahody zahradní
  • 0.25 hrnek Voda pitná
  • 1 hrnek Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 588 kcal
  • Sacharidy 72 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 5 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 67 g
  • Cholesterol 96.9 mg
  • Draslík 115.9 mg
  • Vláknina 3000 mg
  • Vitamín A 3000 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 44.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 187.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Želatinu necháme nabobtnat ve studené vodě a potom ji na mírném ohni za stálého míchání rozpustíme.

  • 2

    Omyté jahody, cukr, vanilkový cukr, tvaroh a vychladlou želatinu rozmixujeme. Zlehka vmícháme ušlehanou smetanu.

  • 3

    Směsí naplníme chlebíčkovou formu vyloženou alobalem. Necháme přes noc ztuhnout v chladničce.

  • 4

    Před podáváním ozdobíme dezert ušlehanou smetanou a čerstvými jahodami.

Komentáře k receptu