Opilé jahody

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Jahody zahradní
  • 50 g Cukr krupice
  • 125 g Zakysaná smetana
  • 60 ml Likér rybízový
  • 1 ks Limetka
  • 1 polévková lžíce Pistácie
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 225 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 27 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 16.1 mg
  • Draslík 292.7 mg
  • Vláknina 7902.5 mg
  • Vitamín A 7902.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 79.4 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jahody omyjeme, několik větších rozpůlíme a zbylé nahrubo nakrájíme. Smícháme je s limetkovou šťávou, přidáme cukr a krátce povaříme. Potom jahody rozmixujeme, protřeme sítem a necháme vychladit.

  • 2

    Jahodové pyré ochutíme likérem, rozdělíme na dezertní talířky a ozdobíme půlkami vychlazených jahod. Pokapeme rozšlehanou zakysanou smetanou a posypeme nasekanými pistáciemi.

Komentáře k receptu