Jahodový mramorový chlebíček

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 250 g Máslo čerstvé
  • 250 g Cukr krupice
  • 400 g Mouka polohrubá
  • 300 g Jahody zahradní
  • 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 4 ks Vaječný bílek slepičí
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 478 kcal
  • Sacharidy 59 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 33 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 58 g
  • Cholesterol 178.1 mg
  • Draslík 148.2 mg
  • Vláknina 4168.8 mg
  • Vitamín A 4168.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.6 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jahody očistíme, omyjeme a rozmixujeme.

  • 2

    Změklé máslo utřeme do krému a postupně přidáváme cukr. Vmícháme žloutky a dobře ušleháme, zamícháme mouku s práškem do pečiva a nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.

  • 3

    Jahodové pyré opatrně zamícháme do těsta, aby vzniklo mramorování. Těstem naplníme máslem vymazanou a strouhankou vysypanou chlebíčkovou formu a moučník pečeme 60 minut ve středně vyhřáté troubě.

  • 4

    Upečený chlebíček vyklopíme a necháme vychladnout. Podáváme posypaný moučkovým cukrem.

Komentáře k receptu