Jahodový nákyp

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Jahody zahradní
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 350 g Plundrové těsto
  • 400 ml Žloutkový krém
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 257 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 1 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 164 mg
  • Draslík 191.3 mg
  • Vláknina 9000 mg
  • Vitamín A 9000 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 73.5 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těsto rozválíme na plát a vyložíme jím máslem vymazanou formu.

  • 2

    Povrch propícháme vidličkou a necháme péct 20 minut při 180°C.

  • 3

    Upečené těsto po vychladnutí naplníme žloutkovým krémem. Povrch poklademe jahodami.

  • 4

    Nákyp krátce zapečeme pod grilem v troubě.

Komentáře k receptu