Džem z jahod

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 1000 g Jahody zahradní
  • 750 g Cukr krupice
  • 100 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 403 kcal
  • Sacharidy 103 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 3 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 103 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 193.1 mg
  • Vláknina 5000 mg
  • Vitamín A 5000 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 73.5 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jahody omyjeme a očistíme od stopek. Cukr svaříme s vodou, ve chvíli, kdy dosáhne teploty 116 °C, přisypeme jahody.

  • 2

    Během varu odstraňujeme pěnu z povrchu sirupu. Vaříme 5 minut, poté jahody vyjmeme a sirup ohříváme až do té doby, než začne tvořit drobné kuličky, poté vsypeme jahody a vaříme dalších 5 minut.

  • 3

    Vyvařené sklenice na džem ihned plníme ovocem se sirupem. Uzavřeme ještě horké.

Komentáře k receptu