Jahodová zemlbába

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 700 g Jahody zahradní
  • 200 g Vánočka máslová
  • 160 g Cukr krupice
  • 60 g Cukr vanilka
  • 40 g Hrozinky
  • 500 ml Mléko polotučné
  • 600 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 10 ml Tresť vanilková
  • 8 ks Vaječný žloutek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 691 kcal
  • Sacharidy 72 g
  • Tuky 78 g
  • Sodík 153 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 63 g
  • Cholesterol 625.6 mg
  • Draslík 262.3 mg
  • Vláknina 5000 mg
  • Vitamín A 5000 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 68.6 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mléko a smetanu v hrnci přivedeme téměř k varu, odstavíme a necháme vychladnout. V míse našleháme žloutky, cukr a vanilkovou tresť a pozvolna za stálého šlehání přiléváme mléko se smetanou.

  • 2

    Do vymazaného pekáče naklademe plátky vánočky, zalijeme mléčnou směsí, posypeme hrozinkami a poklademe půlkami jahod. Vše posypeme vanilkovým cukrem a dáme zapéct do středně vyhřáté trouby na 20 minut.

Komentáře k receptu