Zavařenina s jahodami a kávovými zrny

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 40

Suroviny

  • 500 g Cukr želírovací
  • 80 ml Citronová šťáva
  • 1.5 kg Jahody zahradní
  • 5 polévková lžíce Káva zrnková
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 61 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 0 mg
  • Bílkoviny 0 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 60.3 mg
  • Vláknina 1516 mg
  • Vitamín A 1516 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Opláchnuté a okapané jahody zbavíme stopek a kalichů. Jednu polovinu jahod nakrájíme na kousky a druhou polovinu rozmixujeme s citronovou šťávou.

  • 2

    Kávová zrna na espresso nasypeme do dvou čajových filtrů a uzavřeme kovovou sponkou. Do velkého hrnce nalijeme rozmixované jahody, přidáme nakrájené jahody, želírovací cukr 3plus1, čajové filtry s kávovými zrny a 3 hodiny necháme louhovat. Vylouhovanou směs za neustálého míchání přivedeme k varu, teplotu nesnižujeme a za silného bublání a neustálého míchání vaříme ještě 4 minuty. Odstavíme z ohně, vyjmeme filtry s kávovými zrny, nalijeme až po okraj do připravených sklenic a okamžitě uzavřeme.

Komentáře k receptu