Zavařenina s jahodami a mochyní

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 500 g Cukr želírovací
  • 600 g Physalis (mochyně)
  • 40 ml Citronová šťáva
  • 1 kg Jahody zahradní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 274 kcal
  • Sacharidy 60 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 1 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 60 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 158 mg
  • Vláknina 6312 mg
  • Vitamín A 6312 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 60.6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Opláchnuté, okapané a očištěné jahody (zbavené stopek a kalichů) rozmixujeme s citronovou šťávou a vmícháme želírovací cukr 3plus1. Z kalichů mochyně vyjmeme bobule. Omyté a okapané bobule přepůlíme, přidáme k jahodám a nejméně 3 hodiny necháme odležet.

  • 2

    V hrnci, za občasného promíchání, přivedeme směs k varu a 4 minuty necháme probublat. Někdy je potřeba u této zavařeniny prodloužit dobu vaření o 1-2 minuty, proto je důležité udělat želírovací zkoušku. Hotovou směs odstavíme a plníme do připravených sklenic vypláchnutých horkou vodou a pořádně uzavřeme.

Komentáře k receptu