Jahodovo rybízový džem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 20

Suroviny

  • 1 l Rybíz červený
  • 1 kg Jahody zahradní
  • 1 kg Cukr krystal
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 238 kcal
  • Sacharidy 61 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 2 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 61 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 215 mg
  • Vláknina 6300 mg
  • Vitamín A 6300 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 49.9 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zralé jahody očistíme, propláchneme studenou vodou, zasypeme polovinou množství cukru a odložíme do druhého dne. Rybíz otrháme, přebereme a prolisujeme.

  • 2

    Z jahod slijeme šťávu, smícháme s rybízovou kaší a povaříme do zhoustnutí. Přisypeme zbylý cukr a znovu společně provaříme. Nakonec přidáme jahody a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí.

  • 3

    Po vychladnutí džem rozdělíme do čistých skleniček, uzavřeme a uložíme na temném a suchém místě.

Komentáře k receptu