Briošky v karamelu s jahodami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 9 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Jahody zahradní
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 2 ks Briošky máslové
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • 1 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 233 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 132 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 15 mg
  • Draslík 46.1 mg
  • Vláknina 1987.5 mg
  • Vitamín A 1987.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.6 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jahody opláchneme a necháme okapat. Briošky nakrájíme na plátky.

  • 2

    Na pánvi rozehřejeme máslo, vsypeme cukr krupici a za stálého míchání necháme rozpustit. Když začne hnědnout, vložíme do něj plátky briošky a z obou stran je opečeme dozlatova.

  • 3

    Plátky podáváme obložené jahodami, které jsme posypali moučkovým cukrem.

Komentáře k receptu