Džem z jahod a citronové šťávy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 200 ml Citronová šťáva
  • 2 kg Jahody zahradní
  • 2 kg Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 843 kcal
  • Sacharidy 217 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 4 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 217 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 334.8 mg
  • Vláknina 8160 mg
  • Vitamín A 8160 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 126.8 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z jahod otrháme stopky a dáme do větší mísy. Přelijeme citronovou šťávou a prisypeme cukr. Necháme do druhého dne odležet v lednici. Poté celou směs dáme ho hrnce a přivedeme k varu. Mezitím si dáme vychladit do ledničky talířek. Když se směs začne vařit, prudce jí vaříme 5 minut. Poté vyndáme vychlazený talířek z ledničky a nalijeme na něj trochu směsi. Dáme na 5 minut do ledničky a pak zkusíme, jestli je džem už ztuhlý, pokud ne, vaříme jej další 3 minuty a proces zopakujeme. Nakonec džem nalijeme do sklenic a uzavřeme.

Komentáře k receptu