Skládaná jahodová roláda

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 100 g Džem broskvový
  • 100 g Jahody zahradní
  • 650 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 250 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 80 g Cukr krupice
  • 20 g Cukr vanilka
  • 7 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 3 ks Vaječný bílek slepičí
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 521 kcal
  • Sacharidy 83 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 31 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 173.2 mg
  • Draslík 144.4 mg
  • Vláknina 5657.3 mg
  • Vitamín A 5657.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žloutky dáme do misky, přidáme 40 g cukru a vyšleháme na hustou pěnu. Z bílku, cukru a vanilkového cukru vyšleháme tuhý sníh. Do sněhu zlehka přimícháme pěnu ze žloutku, postupně vmícháme prosátou mouku, spolu s kypřícím práškem.

  • 2

    Plech vyložíme pečícím papírem, vlijeme těsto a rozetřeme ho po celé ploše plechu. Plech s těstem vložíme do předehřáté trouby, při 200stupňové teplotě pečeme 8-10 minut.

  • 3

    Upečený korpus i s papírem vybereme z plechu, necháme vychladnout. Položíme na moukou posypanou utěrku a opatrně sundáme papír. Smetanu vyšleháme na tuhou šlehačku.

  • 4

    Korpus potřeme džemem, pomocí utěrky stočíme do rolády, kterou vložíme do lednice. Následovně pilkovým ostrým nožem nakrájíme na tenká kolečka. Kolečka rolády poklademe na střed jednotlivých dezertních talířků. Na povrch naskládáme omyté a nakrájené jahody, na ně dáme šlehačku, potom zase kolečko rolády. Povrch ozdobíme ještě šlehačkou a celou jahodou.

Komentáře k receptu