Koláč s jahodami a sirupem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 300 g Jahody zahradní
  • 175 g Máslo čerstvé
  • 150 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 20 g Cukr vanilka
  • 20 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 175 g Cukr moučkový
  • 30 ml Sirup Monin - jahodový
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Tuk
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 538 kcal
  • Sacharidy 61 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 50 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 42 g
  • Cholesterol 160.8 mg
  • Draslík 452.6 mg
  • Vláknina 3721.7 mg
  • Vitamín A 3721.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.4 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 33.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy vložíme měkké máslo, přisypeme moučkový cukr a vyšleháme do pěny. Mouku smícháme s práškem do pečiva a postupně přisypáváme do mísy. Přidáme vejce, stále šleháme, až vznikne hladké těsto. Třetinu těsta oddělíme a přimícháme jahodový sirup. Do zbylého těsta vmícháme vanilkový cukr. Formu vymažeme tukem, vložíme do ní vanilkové těsto a na něj rozprostřeme jahodové těsto. Formu vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba 35 minut.

  • 2

    Koláč vyklopíme, necháme vychladnout, bohatě ozdobíme čerstvými jahodami, naporcujeme a podáváme.

Komentáře k receptu