Ruská studená jahodová polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Jahody zahradní
  • 100 g Cukr krupice
  • 200 g Piškoty cukrářské
  • 1 l Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • 1 polévková lžíce Máta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 337 kcal
  • Sacharidy 67 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 217 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 67 g
  • Cholesterol 23.9 mg
  • Draslík 240 mg
  • Vláknina 6000.1 mg
  • Vitamín A 6000.1 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 73.8 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čerstvé jahody přebereme, opereme, necháme okapat a poté rozmixujeme.

  • 2

    Do vařící vody vsypeme cukr, svaříme na sirup, necháme vychladnout a následně smícháme s jahodovou dření.

  • 3

    Do polévky na talíři při podávání vložíme piškoty, přidáme zakysanou smetanu a ozdobíme ji lístky máty.

  • 4

    Polévku podáváme jako lehkou letní snídani nebo přesnídávku.

Komentáře k receptu