Ovocný koláč s vanilkovým krémem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 200 g Borůvky
  • 200 g Maliny
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 300 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 225 g Cukr krupice
  • 400 g Žervé
  • 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 3 ks Cukr vanilka
  • 1 ks Pudinkový prášek - vanilkový
  • 1 polévková lžíce Citronová kůra
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 522 kcal
  • Sacharidy 64 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 55 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 88.6 mg
  • Draslík 104 mg
  • Vláknina 5665.4 mg
  • Vitamín A 5665.4 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme mouku s práškem do pečiva, přidáme 100 g cukru, vanilkový cukr (1ks), vejce a na vločky nakrájené máslo. Rychle vypracujeme hladké těsto, zabalíme do fólie a necháme 30 minut v chladu.

  • 2

    Z těsta vyválíme na vymazaném plechu plát a předpečeme jej asi 15 minut v mírně vyhřáté troubě.

  • 3

    Utřeme sýr, citronovou kůru, zbylý cukr, vanilkový cukr (2ks) a pudinkový prášek. Do krému vmícháme ušlehanou smetanu a omyté a okapané ovoce.

  • 4

    Hmotu rozprostřeme na předpečený plát a povrch uhladíme. Koláč pečeme ještě 25 minut.

Komentáře k receptu