Ricottový krém s malinovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Sýr Ricotta
  • 400 g Maliny
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Máta
  • 4 plátek Želatina bílá plátky
  • 4 polévková lžíce Cukr moučkový
  • 1 polévková lžíce Citronová kůra
  • 1 polévková lžíce Pomerančová kůra
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Med včelí
  • 1 polévková lžíce Sherry brandy
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 419 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 119 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 248.9 mg
  • Draslík 326.7 mg
  • Vláknina 13768.9 mg
  • Vitamín A 13768.9 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.3 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žloutky utřeme se 2 lžícemi cukru do pěny. Vmícháme ricottu, citronovou i pomerančovou kůru, citronovou šťávu a tekutý med.

  • 2

    Předem namočenou, nevymačkanou želatinu dáme do hrnce, při nízké teplotě rozpustíme a zamícháme do ricottového krému.

  • 3

    Krémem naplníme 4 formičky a necháme asi 3 hodiny v chladničce.

  • 4

    Několik omytých malin ponecháme na ozdobu, zbylé smícháme se 2 lžícemi moučkového cukru a lžící sherry. Uvedeme do varu, krátce povaříme a prolisujeme sítem. Necháme vychladnout.

  • 5

    Ricottový krém vyklopíme z formiček, polijeme malinovou omáčkou, ozdobíme malinami a lístky máty.

Komentáře k receptu