Broskve Melba
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 1530 kcal
- Sacharidy 342 g
- Tuky 19 g
- Sodík 141 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 342 g
- Cholesterol 73.3 mg
- Draslík 653.2 mg
- Vláknina 16166.7 mg
- Vitamín A 16166.7 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29.4 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Broskve spaříme vařící vodou a oloupeme slupky. 
- 
                                22 litry vody smícháme s 1500 g cukru a rozříznutým vanilkovým luskem. Uvedeme k varu a svaříme do sirupu. 
- 
                                3Poté přidáme oloupané broskve a vaříme 20 minut.Vaříme na mírném plameni. 
- 
                                4Uvařené broskve vyjmeme, přendáme do větší nádoby a zalijeme vychladlým sirupem. Zakryté macerujeme 48 hodin. 
- 
                                5Maliny omyjeme a rozmixujeme se 100 ml vody a 200 g moučkového cukru na pyré. 
- 
                                6Zmrzlinu servírujeme s jednou broskví, přelitou malinovým pyré. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        