Čokoládový dort s malinovým přelivem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 200 g Čokoláda na vaření
  • 125 g Máslo čerstvé
  • 250 g Maliny
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 4 polévková lžíce Ořechy lískové
  • 6 polévková lžíce Cukr krupice
  • 6 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • 3 polévková lžíce Brandy
  • 2 polévková lžíce Cukr moučkový
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 409 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 55 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 172.1 mg
  • Draslík 287.5 mg
  • Vláknina 8813 mg
  • Vitamín A 8813 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.9 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čokoládu na vaření nalámeme na malé kousky, umeleme lískové oříšky, rozklepneme vejce a oddělíme žloutky od bílků. Z bílků ušleháme tuhý sníh.

  • 2

    Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu s máslem, odstavíme, vmícháme žloutky, mouku, pískový cukr, oříšky, prášek do pečiva a brandy. Do čokoládové směsi pak opatrně vmícháme ušlehaný bílkový sníh. Vše nalijeme do máslem vymazané a pomoučněné dortové formy o průměru 20 cm, vložíme do trouby, předehřáté na 190 °C. Pečeme 40 - 45 minut, až se korpus začne odlepovat od stěn formy.

  • 3

    Během pečení připravíme malinový přeliv. Do mixeru vložíme maliny, citronovou šťávu a moučkový cukr, vše dohladka umixujeme, přecedíme. V případě, že je přeliv příliš hustý, přidáme trochu vody.

  • 4

    Upečený korpus vyklopíme a nakrájíme na osm dílků.

  • 5

    Dort servírujeme přelitý rozmixovanými malinami.

Komentáře k receptu