Zavařenina malinová s citronovou meduňkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 20

Suroviny

  • 500 g Maliny
  • 150 g Cukr krupice
  • 0.5 balení Cukr želírovací
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Meduňka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 42 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 0 mg
  • Bílkoviny 0 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 38.7 mg
  • Vláknina 3262.2 mg
  • Vitamín A 3262.2 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.8 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Stonky citronové meduňky opláchneme a pořádně vytřepeme vodu a otrháme lístky. Přebrané a opláchnuté maliny, lístky citronové meduňky, citronovou šťávu a cukr asi 10 minut mixujeme buď tyčovým mixérem nebo v kuchyňském robotu. Ze zrníček malin se uvolní pektin.

  • 2

    Rozmixovanou hmotu přemístíme do menšího hrnce, přisypeme 1/2 sáčku želírovacího prostředku bez cukru na poměr ovoce-cukr 3:1, přivedeme k varu na silném plameni za neustálého míchání a vaříme, (délka vaření se liší podle výrobce želírovacího prostředku, proto je nutné přečíst pokyny na obalu) až je želírovací zkouška v pořádku.

  • 3

    Plníme ihned do sklenic vypláchnutých horkou vodou se šroubovacími uzávěry.

Komentáře k receptu