Sirup malinový

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 50

Suroviny

  • 1 kg Cukr krystal
  • 3 kg Maliny
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 109 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 1 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 91 mg
  • Vláknina 7800 mg
  • Vitamín A 7800 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.7 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zralé maliny přebereme, očistíme a prolisujeme. Necháme stát, až se usadí kal. Poté přecedíme přes plátno, nebo čistou šťávu stáčíme gumovou hadičkou do kastrolu. Přivedeme k varu, přidáme cukr a za stálého míchání zahříváme, až se rozpustí. Přivedeme k varu a mezitím sebereme pěnu vytvořenou na povrchu.

  • 2

    Horký sirup rozdělíme do vyhřátých lahví a převážeme dvojitým celofánem. Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 85 °C sterilujeme po dobu 30 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uložíme na temném a studeném místě.

Komentáře k receptu