Šťáva z čerstvých malin

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 300 g Cukr krystal
  • 1 kg Maliny
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 280 kcal
  • Sacharidy 70 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 2 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 70 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 252.7 mg
  • Vláknina 21666.7 mg
  • Vitamín A 21666.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 43.7 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maliny přebereme, očistíme a rozmačkáme. Přidáme cukr, promícháme a na 3 dny odložíme na chladném místě, aby pustily šťávu. Pěnu i dřen z povrchu sebereme, šťávu nalijeme na plátno a necháme prokapat.

  • 2

    Rozdělíme ji do vyvařených lahví a důkladně zavíčkujeme. Plníme cca 4cm pod okraj. Lahve narovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80 °C sterilujeme po dobu 20 minut. Po vyjmutí postavíme hrdlem dolů do košíku a necháme vychladnout.

Komentáře k receptu