Víno z čerstvých malin

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 800 g Cukr krystal
  • 0.5 kávová lžička Kulturní kvasinky
  • 5 l Maliny
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 570 kcal
  • Sacharidy 140 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 10 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 140 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 756.6 mg
  • Vláknina 65000 mg
  • Vitamín A 65000 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 131 mg
  • Vitamín E 4.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Použijeme dobře zralé maliny, přebereme je a rozmačkáme. Odložíme a při pokojové teplotě necháme 4 dny kvasit. Poté vylisujeme.

  • 2

    Cukr rozmícháme ve vlažné vodě a necháme rozpustit. Smícháme s malinovou šťávou a přelijeme do demižonu. Přidáme kvasinky, vložíme kvasnou trubičku a na teplém místě necháme kvasit. Po několika dnech dáme demižon dokvasit do studené místnosti.

  • 3

    Víno stáčíme gumovou hadičkou do čisté nádoby a počkáme, až se zcela vyčistí. Stočíme do lahví a osladíme. Na 1l použijeme 50g cukru. Uchováme na chladném a temném místě.

Komentáře k receptu