Maliny naložené v koňaku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 17 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 700 g Cukr krupice
  • 20 g Cukr vanilka
  • 1.5 ks Limetka
  • 1 l Koňak Godet Peardise
  • 2 dl Voda pitná
  • 2 kg Maliny
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 387 kcal
  • Sacharidy 97 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 4 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 97 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 314.9 mg
  • Vláknina 26630 mg
  • Vitamín A 26630 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 55.7 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maliny zbavíme stopek, opláchneme pod tekoucí vodou, necháme je okapat a dáme do misky.

  • 2

    V kastrůlku svaříme vodu a spaříme v ní limetky. Potom z nich vymačkáme šťávu, Kůru nakrájíme na tenké pásky a vložíme je k malinám. Nakonec posypeme cukrem a vanilkovým cukrem. Misku přiklopíme poklici a obsah necháme odležet přibližně 5 hodin.

  • 3

    Do odležené směsi s rozpuštěným cukrem vlijeme koňak a zamícháme. Malinovou směs rozdělíme do připravených sklenic. Sklenice víčkem uzavřeme a odložíme na chladné a tmavé místo.

Komentáře k receptu