Malinovo-vanilkový cheesecake

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 250 g Maliny
  • 90 g Máslo čerstvé
  • 100 g Cukr krupice
  • 250 g Mascarpone
  • 150 g Celozrnné sušenky
  • 60 ml Voda pitná
  • 250 ml Créme fraiche
  • 1 kávová lžička Vanilková pasta
  • 2 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 381 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 9 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 51.4 mg
  • Draslík 47.5 mg
  • Vláknina 4062.5 mg
  • Vitamín A 4062.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.2 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Začneme přípravou malinového sirupu, protože před dalším použitím je ho třeba důkladně vychladit. Maliny s krupicovým cukrem vaříme s 60 ml vody asi 5 minut a kaši poté protřeme jemným sítem, abychom odstranili semínka. Necháme vychladnout.

  • 2

    Celozrnné sušenky, nebo grahamové krekry můžeme rozmixovat, nebo je vložíme do čistého plastového sáčku a válečkem rozdrtíme na jemné drobečky. Vložíme je do mísy a promícháme s rozehřátým máslem. Připravíme kulatou otevírací dortovou formu o průměru 18 cm, vytřeme ji máslem a vyložíme pečicím papírem. Na dno takto připravené formy zadní stranou lžíce vtlačíme sušenkovou směs. Na ni rozložíme dvě třetiny malin, v kruhu okolo okraje formy, zbývající maliny nasypeme do středu kruhu.

  • 3

    Ve velké míse nahladko prošleháme crème fraîche a mascarpone. Na vzniklou směs prosejeme moučkový cukr, přidáme vanilkovou pastu a znovu prošleháme. Po ochutnání můžeme znovu dosladit moučkovým cukrem.

  • 4

    Maliny ve formě na sušenkovém základu pokapeme trochou vychlazeného malinového sirupu, polovinu sirupu přilijeme k náplni z mascarpone a crème fraîche a opatrně promícháváme dokud ve směsi nevzniknou tenké pramínky malinového sirupu. Mícháme jemně, abychom nepřišli o krásný červenobílý efekt.

  • 5

    Na maliny naneseme náplň a ze zbývajícího malinového sirupu vytvoříme vidličkou na náplni vír.

  • 6

    Cheesecake dáme alespoň na 3 hodiny vychladit, chladíme, dokud náplň dokonale neztuhne.

Komentáře k receptu