Pohanka s medem, mandlemi a malinami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 18 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Jahody zahradní
  • 50 g Kokos - mletý (Kopra)
  • 80 g Maliny
  • 40 g Mandle
  • 190 g Pohanka
  • 50 g Brusinky
  • 375 ml Voda pitná
  • 1 špetka Sůl
  • 3 polévková lžíce Med včelí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 375 kcal
  • Sacharidy 56 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 64 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 54 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 368.2 mg
  • Vláknina 22425 mg
  • Vitamín A 22425 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.7 mg
  • Vitamín E 3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dobře promytou světlou pohanku dáme do hlubšího rendlíku se špetkou soli, zalijeme ji vodou v poměru 1:1.5 a přivedeme ji k varu. Poté ji vaříme 3 minuty a hrnec odstavíme z plotny. Hrnec dobře zakryjeme poklicí a necháme pohanku 15 minut "dojít".

  • 2

    Loupané mandle v pánvi opražíme dozlatova. Omyté čerstvé zahradní maliny a jahody necháme osušit. Sušené brusinky promyjeme v sítu a necháme je odkapat.

  • 3

    Hotovou pohanku dáme do mísy, promícháme ji s medem, mandlemi a strouhaným kokosem. Na konec zlehka zamícháme 2/3 ovoce do pohanky, salát rozdělíme do misek, ozdobíme zbývajícími malinami, na poloviny pokrájenými jahodami a hned servírujeme.

  • 4

    Pohankový salát s ovocem je vynikající.

Komentáře k receptu