Džem z hroznového vína

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 100 g Ořechy vlašské
  • 2 g Skořice mletá
  • 4 ks Hřebíček
  • 1 dl Ocet kvasný lihový
  • 3 dl Voda pitná
  • 4 kg Hroznové víno
  • 2.5 kg Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 13126 kcal
  • Sacharidy 3240 g
  • Tuky 72 g
  • Sodík 124 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 3240 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 8161.7 mg
  • Vláknina 88892 mg
  • Vitamín A 88892 mg
  • Vitamín B6 4.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 435 mg
  • Vitamín E 8.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hrozny (4 kg) dobře omyjeme, odstraníme stopky a vložíme do většího hrnce. Zasypeme je 2,5 kg cukru, promícháme, přilijeme 3 dl vody, 1 dl octa, znovu promícháme a při mírné teplotě rozvaříme na kaši.

  • 2

    Potom džem přecedíme přes husté síto nebo plátno do druhého hrnce, znovu zahřejeme, přidáme 100 g posekaných ořechů (větší kousky),

  • 3

    2 g skořice, 4 ks hřebíčků, přivedeme k varu a ihned odstavíme.

  • 4

    Horký džem nalijeme do čistých, suchých zavařovacích sklenic a uzavřeme víčky.

  • 5

    Necháme vychladnout a uskladníme na chladném místě.

Komentáře k receptu